Nynäshamns Segelsällskap – Årets Båtklubb 2020

// Pressmeddelande från Båtliv, 24 feb 2020

Nynäshamns Segelsällskap har utsetts till ”Årets Båtklubb 2020” av tidningen Båtliv.
Det är elfte året i rad som Båtliv, medlemsmagasin för riksorganisationen Svenska Båtunionen, utser en båtklubb som har utmärkt sig.
Nynäshamns Segelsällskap (NSS) med sina cirka 1 100 medlemmar är ett föredöme för andra föreningar, enligt tidningen Båtlivs motivering.
– Vi är väldigt glada och stolta för utnämningen. Det här är en förnämlig utmärkelse som kan hjälpa oss i vårt fortsatta arbete med att utveckla klubben i Nynäshamn, säger Jerry Larsson, ordförande för Nynäshamns Segelsällskap.
”Årets Båtklubb” får ett prisbord med båtprylar värda cirka 125 000 kr och en elegant skylt i komposit och ädelträ. Skylten passar bra att hänga på klubbhuset som en påminnelse om vilken bra klubb det är.
Nynäshamns SS är en stor båtklubb med cirka 1 100 medlemmar, 600 bryggplatser och 300 varvsplatser. Klubben har en omfattande verksamhet med bland annat en livlig ungdomsavdelning.

Juryns motivering:
”Nynäshamns Segelsällskap ett föredöme inom båtlivet med sin mycket omfattande verksamhet. Ungdomsverksamhet, miljöarbete, integration och framtidsfrågor står i centrum på ett förtroendefullt sätt.”