Läger och utbildning

Information om läger, skolor och utbildning

lager_juni_2014

Seglar- och Kanotläger i Fagerviken 2019

Anmälan

Välkommen att börja boka seglar- och kanotläger, samt piratskola för sommaren 2019 på denna externa länk

Frågor: 08- 520 128 20

Lägerveckor (kanot och jolle)

Läger 2019
Läger nr 1 16 juni – 20 juni 2019 vecka 25  (sön-tors)
Läger nr 2 24 juni – 28 juni 2019 vecka 26 (mån – fre)
Läger nr 3 5 aug – 9 aug 2019 vecka 32 (mån – fre) OBS ej kanot
Läger nr 4 11 aug – 15 aug 2019 vecka 33 (sön-tors)

Kanot

På kanotlägren/kanotskolorna lär våra ledare ut grundläggande kanotpaddling blandat med lek och tävling för att inspirera till fortsatt deltagande i klubbens träningar och aktiviteter. Läs mer här.
Avgift: 1.000 kr + medlemskap för 1 år på 100 kr.
Lunch ingår.
Anmälan: På denna externa länk.

kanotläger_0090

Segling

Piratseglarskola, för barn mellan 5-7 år

Fyra tillfällen: Ej ännu bestämt för 2019.
Tillfällena startar 18.00 och slutas ca 19.30 fika. Max 10 deltagare.
Avgift: 600 kronor per deltagare och kurs.
Huvudansvarig för piratseglarskolan är Edvin Kurtsson.

I Piratseglarskolan får de minsta barnen lära sig om båtar och båtvana med leken som främsta verktyg. Det viktigaste är att barnen har roligt.
Föräldrar är närvarande och deltar.
Anmälan: senast 30 april på denna externa länk.

Seglarläger, för barn och ungdomar mellan 8-20 år

Dagläger 1 – Söndag 16 juni – torsdagen 20 juni. (v. 25)

Dagläger 2 – Måndag 24 juni – fredag 28 juni. (v. 26)

Dagläger 3 – Måndag 5 augusti – fredag 9 aug (v. 32)

Dagläger 4 – Söndag 11 augusti – torsdag 15 augusti. (v. 33)

Tid: 09.00 – 16.00

Avgift: 2.600: -, andra lägret samma år 1.300: -. I priset inkluderas lunch och mellis.

Grön, 8-10 år. I den här kursen får du lära dig att gasa och bromsa med segelbåt och hur vindens riktning påverkar oss som seglar. Du får också lära dig delarna som finns på en segelbåt, vad de är till för och hur du förbereder allt för att gå ut och segla. Dessutom får du under den här kursen lära dig att lägga till med segelbåt och hur du ska justera seglen beroende på vindens riktning. Vi provar på och upptäcker segling. Vi seglar i klubbens optimistjollar. Max antal deltagare 14 st.

Gul, 10-12 år. Under den här kursen lär du dig de olika seglingssätten grundligt. Vi befäster de kunskaper du fick under den gröna kursen, förfinar manövrar och lär dig nya moment. Du kommer att få testa hur det kan vara att tävla i segling. Vi seglar i klubbens Teror. Max antal deltagare 10 st.

Röd, 13-20 år. Under den här kursen får du lära dig grunderna i kappseglingens strategi och taktik. Vi upptäcker hur det är att tävla i segling och tränar dina färdigheter i den grundläggande seglingskunskap du lärt dig under tidigare kurser. Vi seglar i klubbens Fevor, en tvåmansbåt. Max antal deltagare 10 st.

I år har vi glädjen att informera om att NSS har 10st Teror och en C55a. Det innebär att vi kan erbjuda alla som är anmälda i gula gruppen en egen Tera under lägerveckan. Dom som vill får också prova på att segla C55a. C55an är en osänkbar kölbåt som kan seglas av 2 till 4 personer.

• C55an skall vi använda i våra läger.
  • Dagseglarläger är för barn och ungdomar från 8 år och uppåt är så länge som man känner sig som ungdom.
  • NSS genomför 4 st veckoläger för barn och ungdomar, två efter skolans slut i juni och två innan skolan börjar i augusti.
  • Jag rekommenderar att man går ett läger i juni och ett i augusti. För det andra lägret som man anmäler sig till betalar man bara halva priset .
  • Om ni vill segla i röd grupp (kappseglingsgruppen) övertala då din kompis att anmäla sig så att ni kan ni segla tillsammans. Fevan seglas på två man och vi kräver inga förseglings kunskaper för att segla som andre man  på en Feva . Kunskaper som behövs lär vi ut på lägret.
  • Varje läger har fyra grupper.
  • Grön grupp. (Nybörjare) i den här gruppen seglar vi optimistjolle. Två i varje båt till eleven ber om att få segla ensam. 14 deltagare.
  • Gul grupp. Här seglar vi Tera och prövar på att segla bana. 10 deltagare.
  • Röd grupp. I den här gruppen lär vi oss kappsegla. Här seglar vi Feva. (tvåmansbåt)

Vi har även en grupp för dom något äldre ungdomarna. Där utbildar vi eleverna så dom kan ta seglarintyg 1 och 2. Om man önskar får man segla upp för en examinator och erhålla seglarintyg. Vi seglar i C55 och 606or. Antalet elever är 8 st.

Anmälan: senast den 30 maj på denna externa länk.
Kontaktperson: Jerry Larsson 070 732 32 30, jerrysaillarsson@gmail.com

Kölbåt, för ungdomar mellan 15-20 år

Under den här kursen får du lära dig att segla kölbåt med spinnaker. Vi seglar i klubbens C55:or och 606:or. Max antal deltagare 8 st.