Läger och utbildning

Information om läger, skolor och utbildning

Förarintyg – hösten 2021

Nu startar vi en ny förarintygskurs!

Efter avslutad utbildning finns det möjlighet att ta förarintygsexamen. Förarintyget ger dig grundläggande kunskaper i navigation, sjövett och säkerhet. I utbildningen ingår bland annat praktiskt sjökortsarbete och metoder för navigering, sjömanskap, miljö och säkerhet.
För att vi ska kunna köra igång kursen krävs minst 15 personer.

Tid:
18.00 till 21.00 i nya klubbhuset
Datum:
Söndagskvällar: 17 oktober, 24 oktober, 31 oktober, 7 november, 14 november
Examinationsdatum:
Kostnad:
1875 kr/person för medlemmar
2115 kr/person för icke-medlemmar (medlemskap 240 kr ingår då)
Litteratur:
518 kr/person
Examinationskostnad:
625 kr/person (erläggs direkt till examensförrättare, Swish eller kontant)

Kursledare Anders Lindberg
Anmälan sker till annika.kurtsson@nhss.info
Senast 10 oktober

lager_juni_2014

Seglar- och Kanotläger i Fagerviken 2021

Anmälan

Välkommen att börja boka och betala seglar- och kanotläger, samt piratskola för sommaren 2021

Frågor: 08- 520 128 20

Lägerveckor (kanot och jolle)

Läger 2021
Läger nr 1 vecka 24 Seglarläger och kanotläger
Läger nr 2 vecka 26 Seglarläger
Läger nr 3 vecka 31 Seglarläger och kanotläger
Läger nr 4 vecka 32 Seglarläger och kanotläger

Kanot

På kanotlägren/kanotskolorna lär våra ledare ut grundläggande kanotpaddling blandat med lek och tävling för att inspirera till fortsatt deltagande i klubbens träningar och aktiviteter. Läs mer här.
Avgift: 1.100 kr (medlemskap för 1 år på ingår)
Egen lunch medtages, Micro finns. (Coronaåtgärd)

kanotläger_0090

Segling

Piratseglarskola, för barn mellan 5-7 år

Fyra tillfällen under sommaren 2021:

Tisdagar, 1 juni, 8 juni, 15 juni, samt 22 juni.

Tillfällena startar 18.00 och slutas ca 19.30 fika. Max 10 deltagare.
Avgift: 600 kronor per deltagare och kurs.
Huvudansvarig för piratseglarskolan är Edvin Kurtsson.

I Piratseglarskolan får de minsta barnen lära sig om båtar och båtvana med leken som främsta verktyg. Det viktigaste är att barnen har roligt.
Föräldrar är närvarande och deltar.

Seglarläger, för barn och ungdomar mellan 8-25 år

Dagläger 1 – vecka 24

Dagläger 2 – vecka 26

Dagläger 3 – vecka 31

Dagläger 4 – vecka 32

Tid: 09.00 – 16.00

Avgift: 2.600: -, andra lägret samma år 1.300: -.

Observera att måltider inte ingår pga Corona. Medlemsavgift ingår i avgiften.

Grön, 8-10 år. I den här kursen får du lära dig att gasa och bromsa med segelbåt och hur vindens riktning påverkar oss som seglar. Du får också lära dig delarna som finns på en segelbåt, vad de är till för och hur du förbereder allt för att gå ut och segla. Dessutom får du under den här kursen lära dig att lägga till med segelbåt och hur du ska justera seglen beroende på vindens riktning. Vi provar på och upptäcker segling. Vi seglar i klubbens optimistjollar. Max antal deltagare 14 st.

Gul, 10-12 år. Under den här kursen lär du dig de olika seglingssätten grundligt. Vi befäster de kunskaper du fick under den gröna kursen, förfinar manövrar och lär dig nya moment. Du kommer att få testa hur det kan vara att tävla i segling. Vi seglar i klubbens Teror. Max antal deltagare 10 st.

Röd, 13-20 år. Under den här kursen får du lära dig grunderna i kappseglingens strategi och taktik. Vi upptäcker hur det är att tävla i segling och tränar dina färdigheter i den grundläggande seglingskunskap du lärt dig under tidigare kurser. Vi seglar i klubbens Fevor, en tvåmansbåt. Max antal deltagare 10 st.

Blå, 15 år och uppåt. Vi lär oss segla kölbåt. Vi seglar C55:or. Max antal deltagare 12 st.

• Dagseglarläger är för barn och ungdomar från 8 år och uppåt är så länge som man känner sig som ungdom.
  • Jag rekommenderar att man går ett läger i juni och ett i augusti. För det andra lägret som man anmäler sig till betalar man bara halva priset .
  • Om ni vill segla i röd grupp (kappseglingsgruppen) övertala då din kompis att anmäla sig så att ni kan ni segla tillsammans. Fevan seglas på två man och vi kräver inga förseglings kunskaper för att segla som andre man  på en Feva . Kunskaper som behövs lär vi ut på lägret.
  • Varje läger har fyra grupper.
  • Grön grupp. (Nybörjare) i den här gruppen seglar vi optimistjolle. Två i varje båt till eleven ber om att få segla ensam. Max antal deltagare 14 st.
  • Gul grupp. Här seglar vi Tera och prövar på att segla bana. Max antal deltagare 10 st.
  • Röd grupp. I den här gruppen lär vi oss kappsegla. Här seglar vi Feva. (tvåmansbåt). Max antal deltagare 10 st.
  • Blå grupp. I den här gruppen lär vi oss segla kölbåt. Här seglar vi C55. Max antal deltagare 12 st.

Kontaktperson: info@nhss.info