Framgångar i kanot

Nynäshamns kanotister skördar nya framgångar.

Säsongen har startat mycket bra för Nynäshamns tävlande kanotister på Vårregattan i Nyköping fick Filip Andersson känna på den hårda konkurrensen i juniorklassen som består av killar i åldern 17-18år, Filip är 17år men lyckades ändå placera sig i övre delen av B-finalen på alla distanser.

kanot_Hofors-2015-Filip-Andersson

Birger Svedman som tävlar i ungdomsklassen killar 15-16år lyckades så bra att han blev uttagen till testlopp för ungdomslandslaget.

kanot_Birger-vårregattan-2015-02

Testloppen gick på regattan i Hofors under Nationaldagshelgen, här tävlade man också i Svenska ungdomscupen och Svenska juniorungdomscupen. Filip lyckades putsa sina resultat lite till och slog till med en tredjeplats i B-finalen över 1000 meter samt en femte och en sjätteplats på 500 meter respektive 200 meter.

kanot_Filip-Vårregattan-2015-01

kanot_Hofors-2015-Birger-Svedman-01
Birger var nära prispallen och kom på fjärdeplats på distansen 2500 meter och lyckades med en femteplats på 500 meter samt en sjätteplats på 200 meter. Men mest nöjd var ändå Birger med sina resultat på testloppen där man paddlade tvåmanskanot, K2. Birger lyckades med att ta andraplatsen tillsammans med Isak Granström från Fagerviks kanotklubb på distansen 500 meter och en tredje plats tillsammans med Gabriel Lindström från Vaxholms kanotklubb på 200 meter. Vilka som får paddla i ungdomslandslaget avgörs efter SM första veckan i juli.
Både Filip och Birger satsar hårt på sina kanotkarriärer och har blivit uttagna till att få gå på riksidrottsgymnasiet i kanot till hösten.

kanot_Hofors-2015-Birger-Isak-Granström

kanot_Hofors-2015-Birger-Isak-Granström-02