Våruppstart paddling 2020

Hej alla kanotister!

Nu är det dags att starta vårsäsongens paddling. Detta vill vi göra med Teknik, paddling, lek & pizza Lördag 2 maj 13:00-18:00 på klubben. Vi försöker hålla distans till varandra och beaktar eget ansvar, sunt förnuft och myndigheters riktlinjer. Byt gärna om hemma, medtag dock ombyte då det är kallt i vattnet.
Det är helt kostnadsfritt för medlemmar.

Vi har ett begränsat antal platser så anmälan görs senast tors 30 april till: kanot@nhss.info

Vi informerar även om sommarens aktiviteter. Ordinarie uteträningar börjar med start onsdag 6 maj kl 18:00.

Observera också att anmälan är öppen för sommarens kanotskolor/läger på Läs mer och anmäl här

Inget ”sjösättningsfik” i år pga Corona-pandemin

Det blir tyvärr inget ”sjösättningsfik” i år, pga av Corona-pandemin.

Corona-pandemin

Kansliet är bemannat dagligen, men inte öppet för fysiska besök pga den rådande Corona/Covid19 pandemin.

Vi ber vänligen alla som vistas på NSS område att respektera de gällande rekommendationerna om ett avstånd på minst två meter ifrån varandra.

Vi får alla hjälpas åt att ta oss igenom detta tillsammans och vara rädda om varandra.

Inköp bottenfärg våren 2020

Även i år har medlemmarna i NSS möjlighet att köpa bottenfärg från Hempel till rabatterat pris via ett erbjudande från BåtAccenten.

Erbjudandet bygger på att vi gör en samlad beställning till BåtAccenten, som därefter levererar till vårt varv i Nynäshamn.

Se sidan Miljö – Gemensamt inköp bottenfärg våren 2020 för mer information och beställningsformulär.

OBS! Medlemmarnas beställningar måste vara NSS tillhanda senast söndag den 12/4 kl. 18.00.

Pålarna på land borta från Trehörningen

Nu är alla pålar uppsågade och bortkörda.
Stort Tack till Kjell & Sören

Medlemsmöte 24 mars 2020

NSS styrelse vill i enlighet med paragraf 5 i stadgarna kalla till ett Allmänt sammanträde tisdagen den 24 mars 2020, kl 19:00 i Nya klubbhuset. Dagordning för mötet finns här.

Vårdagjämningen, fredagen den 20 mars

Vi firar in våren på vårdagjämningen, fredagen den 20 mars, med AW (after work) i gamla klubbhuset.

Vi har öppet från kl 18.00 och har en del smått och gott att äta och dricka.
Kom och prata och framför allt lyssna och se på bilder från Marlene Granvik och Olav Borgmästars resa från Nynäshamn genom Europas kanaler ner till Frankrike. Marlene och Olav lättar ankar vid 19-tiden.

Vad gör Hamnkommittén i Trehörningen.

Efter det ska pålarna sågas upp i bitar så att det går att transportera till SRV.

Nu när båtarna är borta från bryggorna så håller vi på som mest.
Det är ca 40st pålar som legat i Trehörningsviken som tagits upp på land.

Sommarens strandparty med Gunde

Planera in lördagen den 13 juni för strandparty med Gunde. Vi återkommer med mer information närmare sommaren!

NSS-dagen 18 april

Vi planerar preliminärt inför en NSS-dag. Mer information inom kort.

Kustskepparintyg

Nu kör vi igång kustskepparkurs igen. Det är en fortsättningskurs och du måste ha förarbevis för att få intyg. Efter avslutad utbildning finns det möjlighet att ta kustskepparexamen.
Kustskepparintyg är ett intyg för fritidsbåt som intygar att innehavaren vid prövning visat sig ha tillräckliga teoretiska kunskaper om sjövägsregler, navigation, båtlivskunskap mm, som erfordras för att framföra ett fritidsfartyg i dagsljus, mörker och nedsatt sikt i såväl skyddade som oskyddade farvatten.
Kustskepparintyg medför behörighet att föra fritidsskepp med en längd om 12 meter eller mer i kombination med en bredd om 4 meter eller mer, enligt kungörelse (1970:344) om kompetenskrav för förare av större fritidsbåtar.
För att vi ska kunna köra igång kursen krävs ca 10 personer.
Kursen går på söndagar vid 4 tillfällen. Examenstillfälle går separat efter era önskemål.
Tid 18.00 till 21.00 i nya klubbhuset
Datum Söndagskvällar: 9 februari, 16 februari, 23 februari,
1 mars
Kostnad 1625 kr/person
Litteratur ca 500 kr/person
Examinationskostnad 500 kr/person
Kursledare Anders Lindberg

Anmälan sker till info@nhss.info senast 31 januari

Frågor: maila till annika.kurtsson@nhss.info

Beslut från Allmänt medlemsmöte 18 dec 2019

Medlemmarna beslutade att klubben ska ingå avtal med nuvarande ägare av granntomten. Det innebär att vi tryggar vår verksamhet och säkerställer att Nynäshamns största förening kan ta emot nya generationer som vill njuta av båtlivet i vår vackra skärgård.

Next 1 2 13 14