2020 – miniRival

miniRival, Nynäs VårCup, lör 4 april 2020

mrx-2020-0404-nynas-vc-a mrx-2020-0404-nynas-vc-karta

 

180407_miniRival_content-07

 

Officiell hemsida för mer och uppdaterad information: www.minirival.nu

Fakta och historia om miniRival

Segling med miniRival är en intensiv upplevelse eftersom det är korta banor och många närsituationer, samtidigt som man står tillsammans med sina konkurrenter. Man får därför en mycket snabb respons på vad man gör då även publiken är inom hörhåll. Allt detta ger en ny dimension på segling och medför större spänning och nöje.

miniRival bygger man själv med hjälp av formar (att hyra) och en detaljerad bygg- och regelbeskrivning. Begagnat i from av halvfabrikat alternativt segelklara båtar finns ofta/ibland.

miniRival konstruerades som modell av Rival 22 i skala 1:6,5. Ett gäng Uppsala-seglare byggde varsin båt, samt en extra, som de skänkte till Rival 22 förbundet på dess årsmöte våren 1983 – och så var det hela igång.

miniRival som prydnad, hobby eller instrument för lekfull eller avancerad kappsegling. Välj själv, men orsaken var nog mest att Petter & Co tyckte att det var roligt att ha något att göra under vintern. Så stort tack för initiativet.

Idag kappseglar vi med mR på många orter runt ostkusten. Vi har bl.a. haft regattor i Norrköping, Trosa, Järna, Södertälje, Strängnäs, Örebro, Västerås, Nynäshamn, Stockholm, Lidingö, Norrtälje, Uppsala, och Gävle.

Källa: http://www.minirival.nu